
Technologia Chemiczna
III semestr
Laboratorium Analizy Instrumentalnej - przedmiot obieralny
Zajęcia odbywają się w budynku w Centrum Dydaktycznym Wydziału Technologii Chemicznej w sali 109A.
| Ćwiczenie | video | karty charakterystyk | ||
| 1. |
Spektrofotometryczne oznaczanie kofeiny w naparach i napojach Przygotowanie próbki - technika SPE - część 1 Przygotowanie próbki - technika LLE - część 2 Analiza techniką spektrofotometrii UV - część 3 |
część 1 | ||
| 2. | część 2 | |||
| 3. | część 3 | |||
| 4. | Oznaczanie hydroksymetylofurfuralu w miodzie metodą White | video | ||
| 5. | Oznaczanie hydroksymetylofurfuralu w miodzie metodą Winklera | video | ||
| 6. | Pomiar całkowitej zdolności antyoksydacyjnej naparów metodą ABTS | video | ||
| 7. | Pomiar całkowitej zdolności antyoksydacyjnej naparów metodą Folina-Ciocalteu | video | ||
| 8. | Woltamperometryczne oznaczanie kadmu metodą DPASV | video | ||
| 9. | Oznaczanie srebra metodą izotachoforezy | video | ||
| 10. | Woltametryczne oznaczanie kapsaicyny | video | ||
|
11. 12. |
Woltamperometryczne oznaczanie jodków | video | ||
| Miareczkowanie potencjometryczne (oznaczanie kwasu ortofosforowego) | video |